ZoutkorrelBanner
ANBI Facebook News
Laatste nieuwsbericht
Geplaatst: 30-05-2017

Test bericht 2
Dit is wat meer tekst.
We hebben 's avonds wat gegeten. Het was een .... Lees verder  
 
 
 
    VlagSuriname    VlagNederland  
Bankrekening: NL11 RABO 0348 4139 63
Vermelding: t.g.v. Project Suriname
 
Foto Klaske met Kids

Evangelisatie

Evangelisatie

De grootste verandering komt in ons leven, als we Jezus Christus hebben ontmoet! De Bijbel leert dat de kindertijd de beste tijd is om ons vertrouwen op de Here Jezus te gaan stellen.(Psalm 78: 6-8/ Prediker 12:1). Als je een land wilt veranderen, begin dan bij de kids! Maar kinderen staan niet alleen open voor het Evangelie, zij staan open voor alles, dat is hun aard. Daarom moeten wij hen het eerst bereiken! Een goede manier om kinderen te bereiken is door een feest te organiseren, want dat trekt alle kinderen aan! Ze genieten van: een clown, zingen, spelletjes, toneel, muziek en lekkers! Daarom ontwikkelen en organiseren we activiteiten waarin het evangelie op een unieke en creatieve manier wordt verteld. 
Klaske vertelt: “We hebben koffers vol met verkleedkleren, clownspakken en pruiken. Daarnaast nog allerlei attributen en verschillende decors zoals: een levensgrote vis, een boot, een huis, gekleurde ballen, een sterrenhemel, een tuin etc. Vaak werk ik uren aan een programma om op papier alle clownsgrappen uit te werken, spelletjes te verzinnen en het toneelstuk uit te schrijven. Ook het knutselen en het schrijven van een themalied neemt altijd veel energie en tijd. En bij het draaien van het programma verlies je liters zweet. Is het de moeite waard om je zo uit te sloven? JA ZEKER! Na weken en zelfs jaren weten kinderen het verhaal nog na te vertellen of zingen ze het liedje wat jij al lang bent vergeten. Kinderen kiezen voor Jezus en dat verandert levens!”De volgende evangelisatieactiviteiten worden uitgevoerd;

Feesten
Op verzoek van gemeenten, scholen en bedrijven worden er feesten georganiseerd. Vooral tijdens Christelijke feestdagen, Sinterklaas en vlak voor en in de grote vakantie.

Kinderboekenfestivals
De clowns zijn al behoorlijk bekend op de verschillende kinderboekenfestivals die stg. Projecten elk jaar organiseert. Het zijn clowns die altijd iets spannends meemaken en aan de kinderen vertellen wat ze hebben ontdekt: bijv. Jezus is de enige persoon die altijd bereikbaar is, wij zijn allemaal uniek God houdt van ons of als wij ongehoorzaam zijn dan loopt het slecht af. God wil dat we naar Hem luisteren. Door te participeren tijdens deze festivals bereiken we jaarlijks duizenden kinderen.


Kinder- en tienerkampen
In de vakantie wordt er een kinder- en/of tienerkamp georganiseerd waar we een paar dagen met ze buiten de stad gaan en waar ze naast het zwemmen en sport en spel genieten van het evangelisatieprogramma. 

Special Day

Voor de kinderen uit de verschillende tehuizen organiseert de stichting 5 keer per jaar een Special Day. Ze worden met bussen gehaald, genieten van een spannend en leerzaam evangelisatie programma, lekkers, sport & spel en knutselen. Bij extra giften worden de activiteiten uitgebreid. Dan krijgen de kids ook eten en gaan ze naar een speciale plek bv; dierentuin of zwembad. 

En verder . . .

Naast de evangelisatieactiviteiten van de stichting is Klaske nationaal coördinator van het grote kinderevangelisatie project Operation Christmas Child in Suriname. Het doel is om alle kinderen van het land te bereiken met Gods liefde en ze maken tot discipelen. Dit doen zij door een evangelisatiefeest te organiseren waar de kinderen aan het eind een schoenendoos krijgen vol met cadeautjes. Dit als symbool dat Jezus als allergrootste cadeau voor ons aan het kruis stierf. Hierna volgen de kinderen een 12 weken durende discipelschapstraining. Dit project wordt uitgevoerd door de lokale kerken.