De Stichting

Oprichting

In 2002 vertrok Klaske Hummelen enthousiast naar Suriname om daar aan de slag te gaan. Wat begon als een half jaartje vrijwilligerswerk heeft haar leven totaal veranderd.
De roeping werd bevestigd en haar hart werd gestolen door de Surinaamse kids. Ze heeft acht jaar als vrijwilliger zich ingezet voor de Surinaamse stichting; Weid Mijn Lammeren waar ze verschillende projecten mocht opzetten en uitvoeren. Om meer inhoud te geven aan de visie is op 7 februari 2011 stichting Zoutkorrel opgericht.

Klaske & Ryan

Klaske, opgegroeid in het buitenland, had altijd een passie voor andere landen. Na het besluit om Christus werkelijk te dienen en te volgen ging ze als vrijwilliger mee met het schip LOGOS II van Operatie Mobilisatie. Daar is de liefde voor zendingswerk begonnen. Na de opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlener is ze naar Suriname gegaan. Om zich beter voor te bereiden op de zending heeft ze aan de Evangelische Faculteit in Leuven (Belgiƫ) de eenjarig opleiding: zending en theologie gevolgd. Na een aantal jaren heeft ze de studie theologie in Suriname aan de Evangelische School of Theologie afgerond en heeft haar onderwijzers acte in Social Work behaald. In 2010 is Klaske getrouwd met Ryan Koorndijk. Ryan heeft een eigen onderneming in tuinonderhoud. Samen delen ze de passie om kinderen en jongeren te bereiken met Gods liefde! Ze zijn betrokken bij de opbouw van een plaatselijke Christelijke gemeente. Ze hebben vier dochters.

Team

De Stichting werkt in Suriname met een groot aantal vrijwilligers die zich met hart en ziel inzetten bij de activiteiten. Klaske geeft enthousiast en met bezieling leiding aan de Stichting in Suriname.

Thuisfront

De Stiching wordt vanuit Nederland ondersteund door een thuisfrontcommissie (tfc). De commisie bestaat uit personen die nauw betrokken zijn bij het werk van de Stichting. Belangrijke taak van de tfc is het adviseren over te nemen beslissingen, overleggen over diverse zaken, organiseren van activiteiten, etc. Ook houdt de tfc de financiën bij en controleert inkomsten en uitgaven.


Presentaties

Als Klaske & Ryan op verlof in Nederland zijn geven zij presentaties op scholen, in kerken en bij jeugd- en 60+ verenigingen. Deze presentaties gaan over het land Suriname en over het werk van de stichting.
Deze presentaties zijn geheel vrijblijvend, om het werk te ondersteunen zou het fijn zijn als er een collecte of sponsoractie wordt georganiseerd.
Ook zijn ze inzetbaar voor het geven van trainingen of seminars over kinder- en jeugdwerk en evangelisatie en spreekbeurten voor tiener en jeugdgroepen.
Mocht u geïnteresseerd zijn in een presentatie/spreekbeurt of training neem dan gerust contact op.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
ANBI Facebook  
 
VlagSuriname      VlagNederland    

Bankrekening:
NL11 RABO 0348 4139 63
Vermelding:
t.g.v. Project Suriname